Az Öreg Tigris – LIMITÁLT CSOMAG

Az Öreg Tigris – LIMITÁLT CSOMAG

9 000 Ft

Elfogyott

LIMITÁLT CSOMAG EREDETI MESSERSCHMITT RELIKVIÁVAL

Pozsgay Gyula magyar képregényrajzoló Franciaországban, a Paquet Kiadónál megjelent képregénye hazai kiadásának 50 darab, számozott, lepecsételt példánya.

A második világháború egy elfelejtett légi csatája Magyarország felett. Egyetlen magyar bombázó küzdelme kilenc orosz vadászgép ellen.

A Franciaországban nagy sikert aratott képregény mellé most egy  EREDETI, Magyarország felett lelőtt MESSERSCHMITT ME 210 CA-1 alumínium burkolatdarabot (40*40 mm méretben) adunk ajándékba. A csomag része egy aláírókártya, Pozsgay Gyula eredeti aláírásával

 

Elfogyott

Cikkszám: K3H45-1 Kategória:

Leírás

LIMITÁLT CSOMAG – SAJNOS ELFOGYOTT!!

Egy elfeledett légiharc története 1944-ből.

Egyetlen magyar bombázó szállt szembe  kilenc orosz vadászgéppel.  Három percnyi küzdelem az életért, ami nem változtatta meg a világháború menetét, de példát mutatott minden, a hazájáért harcoló katona számára.

1944. október 23-án, Orosháza felett kilenc szovjet Jak-9 vadászgép rontott rá egyetlen egy magyar Me 210 Ca-1 gyorsbombázóra. Az oroszok rövid harcra számítottak. Az esélyek egyértelműen mellettük szóltak.

Ám a magyarok nem akartak beletörődni a sorsukba.

Pozsgay Gyula, aki a képregényt írta és rajzolta, a légiharcban résztvevő Messerschmitt lövészének az unokája. És éppen ez a háborús veterán nagyapa tanította meg őt rajzolni.

A történet valós tényeken, dokumentumokon és a főszereplő hadinaplója alapján készült, a képregényműfaj révén elérhető legmagasabb szintű történelmi hitelességre törekedve.

Az Öreg Tigris tisztelgés a repülőszemélyzet és a mára már elfeledett magyar gyártású repülőgéptípus, a Messerschmitt  Me 210 Ca-1 emléke előtt.

A csomag részei:

1 darab lepecsételt képregény

1 darab aláírókártya, Pozsgay Gyula eredeti aláírásával

1 darab eredeti MESSERSCHMITT Me 210 Ca-1 burkolatdarab, tasakban, 40*40 mm

1 darab boríték

Cím

Go to Top